Bănci și Asigurări

Intesa vinde credite agricultorilor care aşteaptă subvenţiile de la stat

Intesa vinde credite agricultorilor care aşteaptă subvenţiile de la stat

Autor: Ciprian Botea

22.02.2012, 00:00 169

Intesa Sanpaolo, subsidiara locală a grupului italian cu acelaşi nume, vinde crescătorilor de porci şi păsări care aşteaptă subvenţiile de la stat credite pentru finanţarea activităţilor curente. Valoarea maximă a unui credit ajunge la maxim 80% din subvenţia aşteptată de la stat, finanţările fiind acordate pe baza adeverinţelor eliberate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA). Împrumuturile sunt garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

"Noul produs vine să completeze gama de finanţări dedicate sectorului agricol, care cuprinde credite acordate în relaţie cu APIA, linia de creditare pentru finanţarea culturilor agricole, precum şi creditul de investiţii în echipamente, utilaje şi maşini agricole. Banca şi-a adaptat astfel oferta cerinţelor unei pieţe în dezvoltare şi căreia îi acordăm un interes deosebit", a declarat Remus Nica, manager produse creditare în cadrul Intesa Sanpaolo Bank. Multe bănci şi-au îndreptat atenţia către agricultură în criză pentru a compensa scăderea activităţii de creditare pe alte segmente de clientelă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO