Bănci și Asigurări

Invazia Rusiei în Ucraina. BNR: Expunerile băncilor sunt reduse în privinţa contrapartidelor cu Rusia sau Ucraina. Nu există credite acordate, iar depozitele atrase au o valoare modică de 17,9 mil. lei pentru Rusia şi 40,7 mil. lei pentru Ucraina. BNR susţine că nu s-au identificat elemente reprezentând vulnerabilităţi directe, care ar putea afecta băncile româneşti

BNR: În privinţa impactului (invaziei Rusiei în Ucraina - n.red.) asupra inflaţiei/cursului vom comunica date, pe măsură ce avem concluzii noi.

BNR: În privinţa impactului (invaziei Rusiei în Ucraina - n.red.) asupra inflaţiei/cursului vom comunica date, pe măsură ce avem concluzii noi.

Autor: Claudia Medrega

03.03.2022, 00:07 1309

♦ Nicio bancă din România nu are participaţii directe de capital cu origini în Ucraina sau Federaţia Rusă, conform băncii centrale.

Expunerile instituţiilor de credit prezente pe pia­ţa bancară româ­neas­că sunt reduse în ceea ce priveşte con­tra­partidele cu Rusia sau Ucraina, a transmis BNR la solicitarea ZF.

„Nu există credite şi avansuri în sold acordate, iar depozitele atrase au o valoare totală modică de 17,9 mil. de lei pentru Rusia şi 40,7 mi­l. lei pentru Ucraina (dec. 2021)“, a ex­plicat BNR. Astfel, expunerea cu­mu­lată a băn­cilor ro­mâneşti pe par­tea de de­pozite pen­tru Rusia şi Ucraina este de 58,6 mil. lei (circa 12 mil. euro).

Nicio bancă din România nu are participaţii directe de capital cu ori­gini în Ucraina sau Federaţia Rusă, a mai transmis banca centrală pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO