Bănci și Asigurări

Care investitori cred mai mult că România va putea să ramburseze împrumuturile externe şi în 30 de ani. Din ce ţări sunt investitorii care au cumpărat cele mai multe eurobonduri vândute în 2020 de statul român? Investitorii din Marea Britanie, SUA şi Germania/Austria sunt pe podium. Cei din România ocupă locul 4, iar investitorii din Asia sunt pe 5

Care investitori cred mai mult că România va putea să...

Autor: Claudia Medrega

29.10.2020, 15:00 270

♦ Ministerul Finanţelor a împrumutat în 2020 de pe pieţele externe 6,3 mld. euro prin două emisiuni de euroobligaţiuni, precum şi 3,3 mld. dolari la cea mai recentă ieşire pe pieţele externe, nivelul cumulat depăşind 9 mld. euro ♦ Investitorii din Marea Britanie, SUA şi Germania/Austria sunt pe podium în topul realizat în funcţie de sumele plasate în bonduri lansate de România ♦ De la băncile de pe piaţa internă, statul a împrumutat circa 2,3 mld. euro, care se adaugă la împrumuturile în lei.

Investitorii din Marea Britanie, SUA şi Germania/Austria sunt pe podium în topul realizat în funcţie de cele mai mari sume plasate în cele trei emisiuni de bonduri lan­sate de România în 2020 pe pieţele externe, totalul îm­prumuturilor externe ale statului depă­şind echi­valentul a 9 mld. euro.

Ministerul Finanţelor a împrumutat în 2020 de pe pieţele externe 6,3 mld. euro prin două emisiuni de euroobligaţiuni, precum şi 3,3 mld. do­lari la cea mai recentă ie­şire pe pieţele ex­terne, nivelul cumulat al împrumu­tu­rilor ex­ter­ne ajun­gând la echi­valentul a 9,1 mld. euro. La înce­putul lui 2020, când nu se an­ti­cipau efectele pan­de­miei de coro­na­virus, Ministerul Fi­nan­ţelor anunţa că vrea să îm­pru­mute prin euro­obli­gaţiuni cir­ca 6 mi­liar­de de euro în acest an.

România este dependentă de capi­ta­lu­rile străine atât pentru rostogolirea da­toriei externe, cât şi pentru finanţarea de­fi­citului bugetar şi a deficitului de cont curent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO