Bănci și Asigurări

Investitorii americani şi britanici controlează circa 33% din grupul austriac Erste, proprietarul BCR. Investitorii austrieci: 27,5%

Investitorii americani şi britanici controlează circa...

Autor: Claudia Medrega

06.03.2019, 00:07 1446

Investitorii din America de Nord îm­preună cu cei din Marea Britanie şi Irlanda au ajuns la sfârşitul lunii fe­bru­arie 2019 la o participaţie cu­mu­lată de 32,9% din ca­pi­ta­lul gru­pului aus­tri­ac Erste Bank, care con­trolează BCR, a do­ua cea mai mare ban­că ro­mânească.

Austria figu­rea­ză cu o partici­pa­ţie de 27,5% în struc­tura acţio­na­riatului gru­pului Erste Bank, ni­vel comparabil cu cel din 2018, potrivit celor mai recente statistici prezen­ta­te de gru­pul austriac investitorilor.

La începutul anului 2018, inves­ti­torii din America de Nord îm­pre­ună cu cei din Marea Britanie aveau 31,9% din ca­pi­talul Erste, în timp ce austriecii controlau 27,8%.

În urmă cu un deceniu, Austria fi­gura cu aproximativ 50% din Erste, însă ulterior participaţia a scă­zut. După 2016, felia Austriei a coborât chiar sub 30%, austriecii fiind depăşiţi de in­ves­titorii ame­ricani şi britanici.

Investitorii din Eu­ropa conti­nen­ta­lă aveau la sfârşitul lu­nii februarie din acest an o par­tici­pa­ţie de circa 25,2% din capi­ta­lul Erste Bank, grup finan­ciar care după anul 2000 s-a extins mult în Europa Centrală şi de Est, în timp ce un pachet de 8,4% din Erste Bank revine unor investitori „neidentificaţi“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO