Investitorii străini au adus anul trecut doar 5,5 mld. lei în companiile locale, cel mai sărac bilanţ din 2004 încoace

5 feb 2016 Autor: Dana Ciriperu

Mutarea Volskbank din barca investitorilor străini în portofoliul Băncii Transilvania, dar şi sumele mai mici de bani aduse de acţionarii străini în companiile locale au făcut ca în 2015 valoarea capitalului străin nou-intrat în bilanţurile companiilor să fie de 5,5 mld. lei, de peste trei ori mai redus faţă de 2014. 

Capitalul social al companiilor străine a ajuns în 2015 la 152,2 mld. lei, faţă de 146,7 mld. lei în urmă cu un an, arată Registrul Comerţului. Diferenţa dintre soldul ultimilor doi ani, respectiv 5,5 mld. lei, indică faptul că 2015 a consemnat cel mai redus nivel de capital nou din 2004 încoace, potrivit unui calcul realizat de ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului. Cum se explică? Bilanţul investitorilor străini în România a fost zdruncinat în prima parte a anului trecut de trecerea capitalului Volksbank  - respectiv 4,8 mld. lei - de sub steag austriac către capital românesc. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.02.2016

 
Cuvinte cheie:
companii
, investitori straini
, locale
, bilant
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide