Bănci și Asigurări

Investitorii străini au continuat să-şi reducă expunerea pe titluri de stat. Ponderea plasamentelor străinilor în titluri a coborât în noiembrie la 16,4%, cel mai scăzut nivel din 2017

Investitorii străini au continuat să-şi reducă...

Autor: Claudia Medrega

16.02.2018, 00:05 181

♦ Băncile locale rămân principalul deţinător de titluri de stat emise pe piaţa locală, având aproape jumătate din total.

Intrările de investiţii străine de portofoliu pe piaţa titlurilor de stat denominate în lei şi euro însumau după primele 11 luni din 2017 aproximativ 22,6 mld. lei, iar ponderea deţinerilor nerezidenţilor în totalul portofoliului de datorie publică internă a coborât la 16,4%, cel mai scăzut nivel de anul trecut, după cum reiese din cele mai recente statistici ale Ministerului Finanţelor.

La sfârşitul primului semestru din 2017, ponderea plasamentelor investitorilor străini în titluri de stat româneşti era de peste 18%, iar după nouă luni ajunsese la 17,8%, pentru ca ulterior să intre pe un trend descendent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO