Investitorii străini din industria financiară locală au efectuat injecţii de capital de 135 mil. euro în S1/2018, plus 55%

31 iul 2018 Autor: Anelis Baciu

Investitorii străini care deţin businessuri în industria financiară din România au adus 135 mil. euro la capitalul acestor subsidiare în prima jumătate a acestui an, cu 55% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Cea mai mare parte a injecţiilor, aproape 70%, echivalentul a 94 mil. euro, a mers către sectorul bancar, iar cele mai mari majorări de capital au fost efectuate de cele mai mari două bănci din Italia. UniCredit şi Intesa Sanpaolo au vărsat cumulat 75 mil. euro la capitalul diviziilor locale. Intesa Sanpaolo România a primit în luna mai o injecţie de capital de 41 mil. euro, aceasta fiind cea mai mare majorare de capital din acest an în industria financiară. Italienii au continuat să vină cu bani la capitalul băncii locale şi în luna iunie, când au mai adus 17,2 mil. euro. Pe de altă parte, UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, a adus în aprilie 16,4 mil. euro la capitalul subsidiarei locale.

Deşi ca valoare băncile ţin capul de afiş al majorărilor de capital, ca număr însă situaţia se inversează în favoarea instituţiilor financiare nonbancare. IFN-urile reprezintă circa două treimi din numărul total al instituţiilor financiare care figurează cu injecţii de capital, această efer­vescenţă fiind determinată de înăsprirea regle­mentărilor BNR în ceea ce priveşte capitalul.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Investitorii străini
, industria financiară
, injecţii de capital
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide