Bănci și Asigurări

Ionescu, Deutsche Bank: E un moment bun pentru vânzarea de neperformante

Mihai Ionescu, şeful biroului local al Deutsche Bank

Mihai Ionescu, şeful biroului local al Deutsche Bank

Autor: Liviu Popescu

23.06.2015, 00:06 834
Mihai Ionescu, şeful biroului local al Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, spune că este un moment propice în care, în contextul noilor reglementări, băncile locale pot să vândă portofolii de credite neperformante la preţuri care au sens pentru investitori.
 
„România este o piaţă interesantă din toate punctele de vedere, dă semne concrete de îmbunătăţire. Sectorul bancar va avea aceleaşi provocări pe care le au băncile din toată Europa legate de reglementare. Provocările legate de capital la nivelul investitorilor strategici sunt mari în continuare”, a declarat Ionescu la conferinţa ZF Bankers Summit ’15.
 
Deutsche Bank a fost prezentă anul trecut în trei tran­zacţii mari cu portofolii de credite neperformante, cu o valoare cumulată de circa 1,2 mld. euro. Două tranzacţii de circa 750 mil. euro au fost încheiate cu BCR, cea mai mare bancă locală după active, şi una cu Volksbank de 500 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO