Bănci și Asigurări

Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor, despre execuţia bugetară: „Avem bani. Nici măcar o secundă nu am discutat cu FMI despre vreun împrumut”

Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor, despre execuţia...

Autor: Sorin Pâslaru

08.09.2017, 13:54 377

Eu afirm că o să fim peste program (însă programul prevede plus 14% venituri faţă de anul trecut în timp ce pe primele 8 luni creşterea veniturilor este de doar 8% - n. red.). De acum începem să recuperăm, spune Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor,  într-un interviu pentru ZF.

„Avem bani. Nici măcar o secundă nu am avut discuţii legate de posibilitatea unui împrumut de la FMI sau Banca Mondială. Am discutat cu FMI doar despre prognoze. Ei permanent ne-au greşit prognozele în ultimii ani. Din acest punct de vedere, cele mai apropiate cifre de realitate au fost cele ale Comisiei de Prognoză din România (din subordinea Ministerului de Finanţe – n. red.). Încasările din CAS au crescut cu 16% pe primele 8 luni pentru că avem mai mulţi salariaţi, dar şi pentru că am trecut la executări silite.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO