Bănci și Asigurări

Ionuţ Simion, noul lider al PwC România: „Pe piaţa bancară sunt discuţii cu privire la tranzacţii care vor avea loc. Deci interes există, dar criza din Grecia va avea un impact asupra acestora“

Ionuţ Simion

Ionuţ Simion

Autor: Claudia Medrega

13.07.2015, 00:06 834
Sectorul financiar va fi în conti­nua­re vizat de tranzacţii atât pe segmentul portofoliilor de cre­dite neperformante, cât şi în planul tranzacţiilor de fuziuni şi achiziţii (M&A), urmând să vedem continuarea pro­cesului de consolidare pe piaţa bancară, iar criza din Grecia va avea un impact asupra acestor tranzacţii, consi­deră Ionuţ Simion, 46 de ani, noul lider al companiei de audit şi consultanţă PwC România.
 
„Sectorul bancar, vânzarea unor por­tofolii de credite neperformante aş pu­tea spune că a fost cel mai vizat, cel mai frec­vent tip de tran­zac­ţii. Noi avem o im­plicare semni­ficativă în acest dome­niu. Sunt bi­ne ­cunoscute tran­zacţiile de­ru­late pe pia­ţă şi mai pregătim ceva. Dar există interes şi din punctul de ve­dere al tran­zac­ţiilor. Eu zic că vor fi şi tran­zacţii mi­ci. Aici vorbim de o conso­li­dare care va avea loc. Trebuie să ve­dem şi care va fi im­pactul crizei din Grecia“, a declarat în­tr-un interviu acordat ZF Ionuţ Simion, care a devenit în această lună country ma­naging part­ner al PwC România, după o carieră de peste 14 ani în cadrul companiei.
 
PwC România.a fost implicată în tran­zacţii precum vânzarea unui porto­foliu de credite neperformante în valoa­re de 500 milioane de euro de către Volksbank România, vânzarea unui portofoliu de credite neperformante în valoare de 350 mil. euro de către BCR, vânzarea porto­fo­liului corporate al RBS România către UniCredit Ţiriac şi vânzarea unui por­tofoliu de 430 mil. euro de credite corporate cu garanţii de către BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO