Bănci și Asigurări

Irina Bejan, Şef serviciu, Expert asigurări de sănătate Euroins: La nivelul companiei noastre estimăm că trendul ascendent din prima parte a anului se va menţine şi în a doua parte a anului 2022, astfel încât la final de an să avem o creştere de 3 ori faţă de perioada similară a anului trecut pe zona asigurărilor de sănătate

ZF Bankers Summit 2022

Irina Bejan, Şef serviciu, Expert asigurări de...

Autor: Mircea Nica

13.07.2022, 13:25 109

Asigurările de sănătate din portofoliul Euroins ar putea creşte de 3 ori la finalul anului 2022, faţă de anul 2021, în timp ce acest segment îşi menţine trendul început în prima parte a anului, a spus Irina Bejan, Şef serviciu, Expert asigurări de Sănătate Euroins, în cadrul Conferinţei ZF Bankers Summit 2022.

“În perioada următoare estimăm o creştere la nivelul pieţei de asigurări de sănătate prin migrarea companiilor din piaţa de abonamente către piaţa de asigurări şi avem astfel de exemplu în portofoliu pentru că multe companii prin abonament nu acoperă aceste nevoi de intervenţii chirurgicale, spitalizare. La nivelul companiei noastre estimăm că trendul ascendent din prima parte a anului se va menţine şi în a doua parte a anului 2022, astfel încât la final de an să avem o creştere de 3 ori faţă de perioada similară a anului trecut.”

Ce a mai spus Irina Bejan, Expert asigurări de sănătate Euroins:

Cu referire strict la asigurările de sănătate, noi considerăm că pandemia a adus cu ea şi un aspect pozitiv şi anume creşterea interesului pentru asigurările voluntare de sănătate,dar şi pentru produsele care oferă protecţie. Piaţa este într-o continuă creştere. Clienţii au devenit foarte interesaţi şi conştienţi de riscurile care le ameninţă sănătatea şi sunt mult mai îngrijoraţi cu privire la protecţie.

Piaţa a crescut în fiecare an, cea de asigurări de sănătate. În anul 2021 a ajuns la 500 mil. lei, iar în T1/2022, la nivelul pieţei a fost raportată o creştere a primelor brute subscrise de 28%. În cadrul companiei noastre, în prima parte a acestui an, evoluţia a fost pozitivă şi trendul a fost crescător înregistrând o creştere de peste 3 ori a primelor brute subscrise faţă de perioada similară a anului trecut.

Decontarea directă a costurilor este un beneficiu foarte apreciat şi acesta este important să se facă la nivel naţional, iar în prezent în portofoliul nostru avem o reţea de peste 1.000 clinici puncte de lucru la nivel naţional. Toate aceste beneficii sunt incluse şi în produsele a căror primă de asigurare porneşte de la 20 euro pe an de persoană, deşi spunem că asiguarrea de sănătate este scumpă, clienţii au fost surprintşi că există pe piaţă şi produse accesibile. Bineînţeles că există şi produse premium care pot ajunge şi la prime de 1.000 euro pe an/persoană.

De curând am realizat un studio de piaţă în parteneriat cu IRES privind envoile şi comportamentul consumatorilor din piaţa de asigurări şi aceştia au poziţionat în topul preferinţelor acoperiri precum spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale. Marea majoritatea a poliţelor acoperă servicii medicale în ambulatoriu, consultaţii, analize, pentru că sunt mai uşor de accesat, dar interesul crescut este în cazul spitalizării şi intervenţiilor chirurgicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO