Bănci și Asigurări

Isărescu: Agenţiile de rating cotează România pentru ceea ce face, nu pentru ce face în exces

05.10.2010, 10:55 28

Agenţiile de rating cotează România pentru lucrurile care suntrealizate, nu pentru cele care sunt făcute în exces, iarneimplementarea reformelor structurale reprezintă o mare problemă,a declarat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat deMediafax.

"Ţii rezervă ca să câştigi credibilitate, să-ţi îmbunătăţeştiratingul. Credeţi că dacă noi ajungeam la 46 miliarde de euro(rezervă - n.r.) ni se creştea ratingul? Cred că toate agenţiile derating ne cotează pentru ceea ce facem, nu pentru ce facem înexces. Nu facem reforme structurale, acolo cred că este o problemămare şi acolo suntem cotaţi de agenţiile de rating", a spusIsărescu, la conferinţa Romanian Financial Forum organizată deMediafax împreună cu Banca Naţională a României.

S&P i-a acordat României ratingul "BB+", cel mai ridicat dincategoria "junk" (speculativ), iar din partea Moody's arecalificativul "Baa3", cea mai redusă treaptă a nivelului recomandatpentru investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO