Bănci și Asigurări

Isărescu, BNR: Este confuzie în societatea românească. A se vedea legea dării în plată. Haiduc în engleză înseamnă outlaw, deci legea în afara legii

Isărescu, BNR: Este confuzie în societatea...

Autor: Liviu Popescu

25.02.2016, 11:58 5924

”Avem probleme mari. În '91 situaţia era cum era, dar oamenii ştiau ce vor. Dar acum, dacă spun pe şleau, este o confuzie mare în societate. Această avalansă la adresa convertibilităţii, la faptul că omul are libertate să opteze spre creditul pe care îl vrea. Aşa este, libertate fără responsabilitate nu prea merge. Atmosfera faţă de '91 nu este îmbunătăţită din acest punct de vedere şi trebuie să recunoaştem acest lucru.

Cum să nu spui că nu este confuzie în societatea românească dacă o lege (a dării în plată) care a fost prezentată ca fiind socială, dă o lege a dreptăţii. Dacă există o lege a dreptăţii, înseamnă că avem şi legi strâmbe. O lege a haiduciei. Asta este şi mai interesantă. Haiduc în engleză înseamnă outlaw, deci lege în afara legii. Dar cel mai tare mi se pare faptul că legea dării în plată a devenit lege economică. 

"PăI oameni buni, înainte de '91 nu intrai la ASE dăcă nu ştiai că legile economice sunt legi obiective şI nu făceai deosebirea clară întră ună economiă şi una juridică. O promovează chiar un tânăr doctor. Categoric ajungi doctor dintr-o eroare şi sper că va fi corectată această eroare", a spus guvernatorul BNR. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO