Bănci și Asigurări

Isărescu: Cursul de schimb din urmă cu două săptămâni "cam" reflectă fundamentele macroeconomice

Isărescu: Cursul de schimb din urmă cu două săptămâni "cam" reflectă fundamentele macroeconomice
15.07.2010, 16:09 19

Nivelul cursului de schimb înregistrat în urmă cu două săptămânia "cam" reflectat fundamentele macroeconomice, a declarat joiguvernatorul BNR, Mugur Isărescu, subliniind că intervenţiilebăncii centrale nu vizează un punct fix al parităţii, scrieMediafax.

"În ceea ce priveşte cazul României, prezenţa noastră pe piaţă nuvizează numai cursul de schimb şi, iarăşi, nu avem puncte fixe. (…)Într-un fel, evenimentele de acum câteva săptămâni, cu depăşireanivelului de 4,3 lei/euro (arată acest lucru - n.r.). Nu necantonăm într-un punct fix, avem zone în care considerăm cursulîntr-un relativ echilibru la momentul respectiv", a spusIsărescu.

La finele lunii iunie, leul s-a depreciat semnificativ în raport cumoneda europeană, după ce Curtea Constituţională a declaratneconstituţională reducerea pensiilor, ceea ce a adâncitincertitudinile privind situaţia economică a României. În ultimeletrei şedinţe ale lunii iunie, cursul de schimb a atins nivelurimaxime istorice, culminând pe 30 iunie, când a ajuns la 4,3688lei/euro. Citiţi mai mult despre evoluţia cursului de schimb pe www.mediafax.ro

AFACERI DE LA ZERO