Bănci și Asigurări

Isărescu dă în sfârşit finalul tranziţiei în România: Peste 25 de ani, în 2040 vom avea 80% din PIB-ul per capita al UE, adică vom ajunge la nivelul de dezvoltare al Portugaliei

Isărescu dă în sfârşit finalul tranziţiei în...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

10.05.2016, 00:05 2617
Raportul Economic Regional al FMI pentru Europa Centrală şi de Sud-Est are un ton optimist în privinţa evoluţiilor eco­no­mice din regiune şi vede o menţinere a ritmului rapid de creştere din statele Europei Centrale şi de Sud-Est (CEESEE), în timp ce economiile din Comunitatea Sta­telor Independente (CSI) se vor stabiliza, iar în Rusia declinul economic cauzat de sancţi­unile impuse de comunitatea inter­na­ţională şi scăderea preţului petrolului va încetini.

„Creşterea robustă continuă în majoritatea economiilor Europei Centrale şi de Sud-Est(CEESEEI) şi în Turcia. Politicile macroeconomice acomodative, îmbunătăţirea intermedierii financiare şi creşterea veniturilor reale ale populaţiei se află în spatele unei redresări economice bazate pe consum, în timp ce nivelul investiţiilor este sub potenţial. În următoarea perioadă, cererea internă puternică va continua să susţină creşterea economică în ciuda inflaţiei scăzute şi în unele ţări negativă. Ne aşteptăm ca economiile din CEESEE, excluzându-le pe cele din CSI, să crească în 2016  cu 3-4%“, consideră autorii raportului.

Alejandro Hajdenberg, reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, este de părere că prezentarea raportului pregătit de o echipă de economişti a fondului condusă de Anna Ilyina şi Jesmin Rahman, cu ocazia Zilei Europei  este un bun prilej de a discuta despre convergenţa economiilor europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO