Bănci și Asigurări

Isărescu despre euro: nu se sperie decât dacă ne speriem singuri

 Isărescu despre cursul de schimb: Nu există impact major decât dacă ne speriem singuri

Autor: Marius Radu - Mediafax

15.07.2011, 14:55 1553

Impactul evoluţiilor externe asupra cursuluide schimb a fost minor până în prezent, a declarat guvernatorulBNR, Mugur Isărescu, care crede că o influenţă mai mare poate avealoc doar "dacă ne speriem singuri şi introducem în comportamentulpieţelor şi sperietura noastră", scrie Mediafax.

"Cursul este legat şi de ceea ce vine din exterior. Se vede maiîntâi în prima de risc şi apoi în cursul de schimb. Până acum,impactul a fost minor şi nu vedem motive pentru un impact mai mare,decât dacă ne speriem singuri şi introducem în comportamentulpieţelor şi sperietura noastră", a spus Isărescu la un seminarasupra inflaţiei.

Isărescu a precizat că nu se întâmplă nimicdeosebit cu moneda naţională comparativ cu evoluţia altor valutecare au politici de flotare mai mult sau mai puţin controlate, iarpreocuparea privind intervenţia BNR asupra cursului este una"falsă".

"Pe o perioadă de criză nu văd ce am ficâştigat noi ca ţară dacă volatilitatea cursului ar fi fost maimare. Când se depreciază intrăm în panică şi ne tremură capul, neluăm de păr în faţa televizorului, iar când se apreciază nu nerevenim şi atunci ni se pare că e ceva rău", a spusIsărescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO