Bănci și Asigurări

Isărescu este colecţionar de conturi bancare: are 13. Într-unul dintre ele mai are doar 1 dolar

Isărescu este colecţionare de conturi bancare: are nu mai puţin de 13. Într-unul dintre ele mai are doar 1 dolar

Autor: Cristian Hostiuc

13.07.2011, 17:42 4824
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi-a publicat astăzi pe sitedeclaraţia actualizată de "a averii". Dacă în privinţa salariuluipe care îl obţine de la BNR apare pastă corectoare, pentru a nu sevedea cât câştigă, la conturile bancare deschise are o paginăîntreagă care include 13 conturi.


De asemenea, aici a şters băncile unde are depozite bancaredar în schimb a lăsat soldul cu valoarea la zi, de peste 126.000 deeuro.

La jumătatea acestui an, guvernatorul BNR continua să deţină douăautoturisme şi o barcă cu motor, precum şi cele două caseconstruite în Drăgăşani şi în satul Siliştea Snagovului.


Colecţia personală de bijuterii şi obiecte de artă a rămas,deasemenea, neschimbată. Valoarea tuturor bunurilor, printre carebijuterii, colecţia numismatică, tablouri şi icoane sau bunuri subformă de metale preţioase, a crescut cu peste 4.000 de euro, la114.810 euro.


Pe de altă parte, veniturile încasate de la Academia Română şiAcademia de Studii Economice (ASE) s-au redus faţă de finele anuluitrecut.


Astfel, remuneraţia anuală de la Academia Română pentru funcţia depreşedinte secţie a scăzut de la 34.428 lei la 30.126 lei, în timpce pentru activitatea didactică de la ASE Isărescu a primit 16.046lei, faţă de 19.865 lei.


În ceea ce priveşte societatea pe care o deţine în proporţie de100%, SC Măr SRL, valoarea participaţiei a crescut de aproape patruori, la 838.000 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO