Bănci și Asigurări

Isărescu: Este nevoie de continuarea reformelor pentru ca adoptarea euro să fie posibilă la o dată "cât mai apropiată de 2015"

Isarescu: Este nevoie de continuarea reformelor pentru ca adoptarea euro sa fie posibila la o data "cat mai apropiata de 2015"

Autor: Claudia Medrega

10.03.2011, 19:24 31

Asigurarea coerentei politicilor si un ritm sustinut alreformelor sunt "imperios necesare" astfel incat adoptarea euro sadevina posibila la o data cat mai apropiata de 2015, a declaratguvernatorul BNR Mugur Isarescu.

"Pentru Romania, ca tara aspiranta la adoptarea euro, este vitalapregatirea temeinica in vederea indeplinirii tuturor criteriilor,fara exceptie. Asa cum am mai decalarat, este important totodata saavem definita o tinta. Iar aceasta tinta trebuie sa fie pastrata,chiar daca pe parcurs ar putea sa fie modificata, astfel incatapetitul pentru reformele necesare sa nu fie diminuat", a spusIsarescu la inaugurarea Expozitiei Euro.
Potrivit programului de convergenta, Romania ar urma sa treaca lamoneda unica europeana la 1 ianuarie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO