Bănci și Asigurări

Isărescu explică de la ora 12:00 cum va stimula creditarea în lei

Isărescu explică de la ora 12:00 cum va stimula creditarea în lei

Autor: Razvan Voican

07.02.2012, 11:53 594

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu prezintă de la ora 12:00 într-o conferinţă la sediul băncii centrale raportul asupra inflaţiei şi noua politică de stimulare a creditării în lei. Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului, a afirmat recent că BNR a început aplicarea unui adevărat program de încurajare a creditului în moneda naţională.

Mai întâi prin introducerea injecţiilor săptămânale de lichiditate prin operaţiuni repo şi acoperirea integrală a solicitărilor primite de la bănci, iar mai departe prin introducerea de măsuri administrative de descurajare a creditului în valută şi prin trei paşi succesivi de reducere a dobânzii-cheie de la 6,25% la 5,5% pe an.

Isărescu ar urma să explice astăzi noul cadru de politică monetară. În ultimele luni BNR a reuşit să imprime un trend de scădere a dobânzilor pe piaţa monetară, însă efectele sunt mai slabe în cazul scadenţelor lungi.

Rămâne de văzut ce soluţii va mai lua în calcul BNR pentru a reuşi să preseze băncile să reducă dobânzile la creditele în moneda naţională.

Urmăriţi pe zf.ro ce spune Isărescu despre stimularea creditului în lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO