"Pe aici nu se trece"

Isărescu: "O asemenea prognoză de 5 lei/euro suferă. Aş spune că suferă rău"

5 iun 2012 Autor: Ovidiu Tempea

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat public că prognozele care indică un curs 5 lei/euro dacă se întâmplă "ceva în Grecia" sunt eronate, sugerând că banca centrală nu va permite un astfel de nivel din cauză că dolarul s-a întărit foarte mult în raport cu euro, şi ar afecta puternic economia.

"Ce ne deosebeşte prognozele de acum versus 2007 - 2008? Atunci euro se întărea faţă de dolar. Acum este de-a-ndoasele. Acum se duce spre 1,2 poate chiar 1,1. Cred că riscă cei care vorbesc despre o prognoză aproape firească a cursului de 5 lei/euro. Dacă se întâmplă ceva în Grecia se duce deja la 1,1 sau 1 (cursul euro/dolar - n.r.). În mod firesc suntem cu ochii la euro/dolar. O asemenea prognoză suferă (5 lei/euro - n.r.). Aş spune că suferă rău. Deosebirea este clară între 2007- 2008 faţă de 2012", a spus Isărescu, la finalul unui seminar privind politica monetară organizat la BNR.

 
Cuvinte cheie:
ISĂRESCU
, GRECIA
, CURS

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide