Bănci și Asigurări

Isărescu: Schimbarea ţintei de aderare la euro ar fi dus la amânarea reformelor. Guvernul nu a făcut decât "să nu o schimbe"

Autor: Ovidiu Tempea - Mediafax

05.05.2011, 13:53 183

Schimbarea ţintei de aderare la zona euro ar fi încurajatpoliticienii să spună că mai este timp pentru reforme şi să amâneaplicarea lor, consideră guvernatorul BNR, Mugur Isărescu,precizând că orice nou termen ar fi trebuit fundamentat de către ungrup de specialişti.

"Termenul de 2015 nu şi-a epuizat potenţialul. Pe zi ce trecedevine tot mai greu de atins. Valenţele unei ţinte sunt demobilizare, în sensul ca multitudinea de reforme să fie asiguratăşi eu cred că din acest punct de vedere 2015 nu şi-a epuizatvalenţele. Schimbarea nu făcea altceva decât să dea apă la moarăcelor care veaneau să spună: «mai e timp, să-i mai lăsăm şi pealţii să facă». Hai să mai lăsăm şi pe alţii să facă este frazacare ne-a creat cele mai multe probleme", a spus Isărescu.

Oficialul BNR a explicat că deşi începe să fie o dată din ce înce mai ambiţioasă, aderarea la euro ea este fixată de ani buni, iarGuvernul nu a făcut altceva decât "să nu o schimbe".

"Dacă o schimbam ce altă dată fundamentată puneam? Cine ofundamenta ? Probabil 2-3 experţi la televiziune, dând cu banul(...) O analiză nu se poate face decât cu un grup mare despecialişti", a conchis Isărescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO