Bănci și Asigurări

Isărescu şi boardul BNR faţă în faţă cu senatorii: confruntare directă legată de ROBOR, cursul valutar şi taxa bancară

Mugur Isărescu, guver­natorul Băncii Naţionale a Ro­mâniei

Daniel Zamfir, preşedintele Co­misiei econo­mice a Senatului

Mugur Isărescu, guver­natorul Băncii Naţionale a Ro­mâniei Daniel Zamfir, preşedintele Co­misiei econo­mice a Senatului

13.02.2019, 00:05 1041

ROBOR nu a fost manipulat, nu a existat o înţelegere de tip cartelar între bănci, iar piaţa interbancară este esenţială pentru economie, pentru plata salariilor şi pensiilor, de acolo alimentându-se econo­mia Ro­mâniei, le-a transmis ieri parla­mentarilor Mugur Isărescu, guver­natorul Băncii Naţionale a Ro­mâniei (BNR). El a fost audiat timp de aproximativ trei ore şi jumă­tate alături de întreg Consiliul de Ad­mi­nis­traţie al BNR, în co­misiile de buget-finanţe şi economică ale Senatului.

Majoritatea întrebărilor au venit de la senatorul ALDE Daniel Zam­fir, preşedintele Co­misiei econo­mice a Senatului, cel care a lansat de mai multe ori invitaţia către gu­ver­natorul BNR să vină la audieri în Par­la­ment pentru expli­caţii legate de piaţa monetară şi piaţa valutară. Zam­fir este cel care a iniţiat în ultimii ani mai multe iniţiative legis­lative care au avut în vizor băncile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO