Bănci și Asigurări

Isărescu: Un an agricol bun ar putea duce creşterea economică peste nivelul de 1,5-1,6%

Isărescu: Un an agricol bun ar putea duce creşterea...

Autor: Ovidiu Tempea

08.05.2013, 15:23 483

Un an agricol bun ar putea duce creşterea economică peste nivelul de 1,5-1,6%, prognoza actuală a BNR, care nu utilizează un model exlusiv pentru determinarea evoluţiei economiei, a afirmat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

"Am păstrat prognoza de 1,5-1,6% pentru creştere economică. Modelul nostru ţinteşte inflaţia, nu creşterea economică (...) Cu un an agricol nun cred că vom avea o creştere economică mai mare de 1,6%", a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a răspuns astfel unei întrebări privind evoluţia economiei, în contextul în care mai mulţi analişti şi-au revizuit în sus previziunile privind economia românească.

Întrebat cum apreciază performanţele Guvernului Ponta, la un an de la preluarea portofoliului, Isărescu a afirmat: "Salutăm orice celebrare, şi aşa mai departe. Nu comentăm. Ştiţi că nici nu putem comenta prea mult, prin lege".

Analiştii BCR au revizuit în urcare estimarea de creştere economică a României pentru acest an, de la 1,1% la 1,8%, pe baza unei prognoze privind o producţie agricolă cu 10% mai mare faţă de 2012 şi a creşterii exporturilor în afara Uniunii Europene cu aproximativ 20%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO