Bănci și Asigurări

Isărescu vrea să fie prieten cu fintech-urile: BNR lansează FinTech Innovation Hub, o platformă pentru a consilia firmele care dezvoltă servicii de plată şi financiare

Isărescu vrea să fie prieten cu fintech-urile: BNR...

Autor: Roxana Rosu

23.09.2019, 15:45 437

BNR a lansat proiectul FinTech Innovation Hub, o platformă care reuneşte firmele care dezvoltă soluţii de interes public în domeniul serviciilor de plată şi financiare (FinTech), unde acestea pot primi consiliere de la experţii Băncii Centrale.

Totodată, Banca Naţională vrea să identifice măsurile de reglementare şi  supraveghere necesare pentru a atenua orice risc asociat produselor şi/sau serviciilor inovatoare în domeniul serviciilor de plată şi fără a bloca dezvoltarea unor astfel de soluţii/produse inovatoare.

Platforma vizează susţinerea dezvoltării pieţei în domeniul serviciilor de plată şi financiare, precum şi alinierea la tendinţele europene în domeniul monitorizării inovaţiei în acest sector, în scopul asigurării securităţii şi siguranţei acestora.

FinTech Innovation Hub vrea să sprijine inovaţia în domeniul plăţilor şi instrumentelor de plată, în mod controlat şi în avantajul consumatorilor şi întreprinderilor, urmărind în acelaşi timp identificarea potenţialelor riscuri implicate, precum şi propunerea de măsuri de gestionare a acestora. 

BNR a desemnat o echipă de specialişti cu atribuţii în monitorizarea inovaţiilor în domeniul serviciilor de plată, care va putea fi contactată prin completarea unui formular standard. 

Cererile depuse vor fi supuse unei analize iniţiale, în urma căreia firmele vor primi soluţii adaptate pentru fiecare situaţie prezentată sau îndrumări privind aspectele legale ce vizează implementarea inovaţiilor în domeniul serviciilor de plată. 

Prin intermediul FinTech Innovation Hub, BNR urmăreşte crearea unui mediu sigur pentru dezvoltarea inovaţiilor în domeniul serviciilor de plată, care să îi sprijine misiunea de menţinere a stabilităţii sistemului financiar-bancar şi în acelaşi timp de creştere a incluziunii financiare, prin facilitarea accesului consumatorilor şi întreprinderilor la servicii de plată şi alte servicii financiare sigure, eficiente şi convenabile, în linie cu nevoile acestora. 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO