Bănci și Asigurări

Jaful City Insurance „supravegheat“ de ASF este de 1,8 miliarde de euro. Aceasta este suma datoriilor City către asiguraţi şi terţi. Cand vor plăti şefii şi proprietarii City, când va plăti conducerea ASF?

Jaful City Insurance „supravegheat“ de ASF este de...

Autor: Mircea Nica

02.05.2022, 00:05 3193

► Data primei şedinţe a adunării generale la care pot participa creditorii va avea loc pe 6 mai 2022 ► Masa credală este compusă în principal din următorii creditori: Fondul de Garantare al Asiguraţilor (FGA) cu peste 2 mld. lei, CNAIR, care a solicitat înscrierea cu suma de 1,6 mld. lei pentru poliţele de garanţii, asigurători şi reasigurători cu peste 700 mil. lei, ANAF cu circa 93 mil. lei.

Până acum aproximativ 1.600 de creditori ai City In­su­rance, cel mai mare asigurător din piaţă aflat în faliment, s-au înscris la masa credală, ei având de recu­perat o valoare totală a cre­an­ţelor de 9 mld. lei (1,8 mld. euro), potrivit infor­ma­ţiilor transmise de repre­zentanţii CITR, lichida­torul judiciar al City Insurance.

Cele 1.600 de cereri cumulează aproximativ 40.000 de dosare individuale de daună.

„După acest proces de analiză a impactului falimentului City Insurance, o companie care deţinea o cotă de piaţă de peste 43%, este limpede că avem de-a face cu cel mai complex faliment al unei companii româneşti. Totalul expunerii unui număr de aproximativ 1.600 de creditori se ridică la peste 9 miliarde de lei. Mai departe urmează să finalizăm şi să prezentăm creditorilor primele concluzii privind cauzele şi împrejurările care au condus la falimentul companiei. De asemenea, vom trece la etapa evaluării patrimoniului şi vom continua demersurile de recuperare a creanţelor“, a spus Paul Dieter Cîrlănaru, CEO al CITR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO