Bănci și Asigurări

Jamie Dimon, şeful JP Morgan, anunţă că cea mai puternică bancă americană se pregăteşte pentru un mediu cu dobânzi zero în SUA

Jamie Dimon, şeful JP Morgan, anunţă că cea mai puternică bancă americană se pregăteşte pentru un mediu cu dobânzi zero în SUA

Autor: Alex Ciutacu

11.09.2019, 16:31 472

Jamie Dimon, unul dintre cei mai influenţi bancheri şi şeful celei mai mari bănci americane JP Morgan Chase, anunţă că se îndoieşte că mediul cu dobânzi negative va ajunge până în SUA, dar se pregăteşte pentru această posibilitate, potrivit CNBC.

„Nu cred că vom ajunge la dobânzi zero în SUA, dar ne gândim la moduri în care să ne pregătim pentur asta, în cadrul natural al risk managementului”, spune Jamie Dimon într-o conferinţă la New York.

Influentul bancher atrage atenţia că aceste dobânzi nu vor afecta pe toată lumea, încât unele businessuri nici măcar nu vor resimţi schimbarea.

„Desigur, trebuie să iei în calcul efectele pe termen lung ale acestor dobânzi. Însă este dificil. Sunt multe businessuri care nu vor fi afectate deloc. Şi sunt alte businessuri care îşi vor vedea marjele afectate dar nu vor putea face nimic în privinţa asta”, explică Dimon.

Dimon, preşedintele şi CEO-ul JP Morgan, a recunoscut că reducerile de dobândă din SUA l-au surprins. Anul trecut, el a spus că dobânzile ar trebui să crească, iar randamentele pe titlurile de stat cu scadenţa la 10 ani ar putea ajunge la 4%.

Randamentul titlurilor de stat cu scadenţa la 10 ani era de 1,69% marţi, în scădere de la 2,68% la începutul anului. Nivelul randamnetului a scăzut chiar şi până la 1,44% luna trecută în contextul în care investitorii s-au adăpostit în titluri de stat pe fondul temerilor cu privire la o încetinire economică globală şi după decizia băncii centrale americane (FED) de a reduce dobânzile.

AFACERI DE LA ZERO