Bănci și Asigurări

Jamie Dimon, şeful JPMorgan şi cel mai puternic bancher din lume, a fost operat de urgenţă din cauza unor probleme cardiace

Jamie Dimon, şeful JPMorgan şi cel mai puternic bancher...

Autor: Alex Ciutacu

06.03.2020, 14:45 854

Jamie Dimon, 63 ani, şeful celei mai mari bănci din SUA, a fost operat de urgenţă la inimă din cauza unei „disecţii aortice acute”, şi acum se recuperează, potrivit FT.

Temporar, banca va fi condusă de Daniel Pinto şi Gordon Smith, co-vicepreşedinţi ai băncii, până când Jamie Dimon se recuperează după o afecţiune descrisă drept Colegiul Cardiologilor din SUA drept „una dintre cele mai letale afecţiuni cardiovasculare”.

Jamie Dimon, şeful J.P. Morgan, este cel mai bogat bancher din lume, deţinând un pachet de acţiuni evaluat la circa 1 mld. dolari la cea mai mare bancă americană

„Vestea bună este că afecţiunea a fost descoperită devreme, iar operaţia a fost un succes. El este treaz, alert şi se recuperează bine”, au transmis Pinto şi Smith într-o notă către colegi, acţionari şi clienţi.

Jamie Dimon, un nefumător care a inclus sportul în viaţa lui, a resimţit dureri în piept joi dimineaţă şi a mers la un spital din New York.

JPMorgan nu a transmis cât timp Dimon va lipsi de la birou. Cercetările Colegiului Cardiologilor arată că mai mult de 80% dintre pacienţi trăiesc cel puţin 5 ani după o astfel de intervenţie.

Jamie Dimon este singurul CEO de pe Wall Street care şi-a condus banca prin criza financiară din 2007-2008 şi a rămas la cârma instituţiei.

În timpul mandatului său de 15 ani deja, JPMorgan a devenit cel mai mare jucător bancar în era de după criza financiară, ceea ce a culminat cu profiturile record înregistrate de la an la an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO