Bănci și Asigurări

Jerome Powell, preşedintele băncii centrale din SUA, vine cu un mesaj puternic: Trebuie să facem un plan naţional pentru a reporni economia, împreună cu autorităţile din sănătate, pentru a evita orice „start fals”

Jerome Powell, preşedintele băncii centrale din SUA,...

Autor: Alex Ciutacu

09.04.2020, 18:24 163

Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale americane, a cerut un plan naţional pentru repornirea economiei Statelor Unite după ce trece vârful pandemiei de coronavirus, pentru care să existe un dialog real cu oficialii din sănătate, astfel încât să evite orice „start fals” – care ar putea stimula răspândirea virusului.

„Este timpul să avem un dialog public serios şi să facem multe analize referitor la acest lucru. (...) Trebuie să avem un plan naţional pentru repornirea economiei. Toţi vrem ca asta să se întâple cât mai repede. Vrem să evităm un potenţial start fals în care repornim parţial economia şi asta generează o creştere bruscă a numărului de îmbolnăviri, ceea ce ne-ar forţa să o luăm de la capăt”, a spus Jerome Powell, preşedintele Fed, banca centrală americană, citat de FT.

Mai mulţi oficiali din administraţia Trump au început să discute diferite moduri în care pot ridica restricţiile pentru a reporni economia în următoarele două luni.

Comentariile bancherului central vin după ce Fed a lansat o facilitate de 2.300 miliarde de dolari pentru a ajuta companiile mici şi municipalităţile să aibă acces la credite, dar şi pentru a extinde ajutorul acordat corporaţiilor.

„Acestea sunt programe pe care le dezvoltăm la cu o viteză foarte mare. Nu avem luxul de a ne lua la fel de mult timp pentru analiză cum facem de obicei, pentru că încercăm să ajutăm economia cât mai repede. Mă tem că în retrospectiv veţi vedea că am fi putut face lucrurile altfel, dar singurul lucru de care nu îmi fac griji în acest moment este inflaţia”, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO