Jim Cowles, CEO al Citibank pentru EMEA: Vom fi operaţionali pentru „hard Brexit“ şi începem pregătirile din 2018. Ne vom menţine un anumit grad de flexibilitate

15 nov 2017 Autor: Claudia Medrega

Entitatea de bază a Citi din UE va fi în Germania, indiferent de schimbările care apar în cadrul Brexitului.

Gigantul bancar american Citi începe din 2018 pregătirile pentru scenariul unui „hard Brexit“ şi va menţine un anumit grad de flexibilitate pentru a-şi ajusta planurile în situaţia în care apar schimbări pe parcurs, astfel încât grupul să fie operaţional post-Brexit, indiferent de deciziile politicienilor, negociatorilor şi reglementatorilor, entitatea de bază a Citi din Uniunea Europeană urmând să fie în Germania, susţine Jim Cowles, CEO al Citibank pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). „Trebuie să angajăm oameni, să mutăm tehnologia, să facem investiţii. Toate aceste activităţi vor începe în 2018. Vom începe să angajăm oameni probabil în primul trimestru al anului viitor. Vom începe să modificăm contractele cu clienţii până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului viitor. Acum nu ştim nimic mai mult decât că poate să fie «hard Brexit» în martie 2019. Pentru acest scenariu de bază ne pregătim planurile. Dacă va fi ceva diferit, ne vom ajusta planurile. Ne vom menţine tot timpul un anumit grad de flexibilitate în termeni de ce putem să facem în funcţie şi de mediul în care acţionăm, de noile reglementări, de situaţia economică, de situaţia politică. Nu am idee ce vor face reglementatorii din Marea Britanie şi din Uniunea Europeană. Vom fi operaţionali cu ceea ce facem până la momentul «hard Brexit»“. Trebuie să luăm deciziile acum, pentru a fi operaţionali atunci. Este un întreg proces pe care trebuie să îl urmăm, de licenţiere, trebuie să explicăm planul de business, modelul financiar trebuie să fie aprobat. Va fi nevoie să angajăm oameni. Trebuie să începem recrutările“, a declarat Jim Cowles.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2017

 
Cuvinte cheie:
ceo
, citibank
, flexibilitate
, mentinere
, pregatiri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide