Bănci și Asigurări

Johann Strobl, şeful Raiffeisen International: Reevaluarea operaţiunilor din România ar putea însemna redimensionarea businessului, dar retragerea nu este o opţiune

Johann Strobl, şeful Raiffeisen International:...

Autor: Anelis Baciu

13.03.2019, 14:46 645

Johann Strobl, CEO al Raiffeisen Bank International, a declarat pentru Bloomberg că reevaluarea operaţiunilor din România ca urmare a taxei bancare ar putea însemna redimensionarea businessului, însă a subliniat că retragerea din România nu este o opţiune.

De asemenea, şeful Raiffeisen a afirmat că evoluţia dezbaterilor publice din România îl determină să fie optimist şi să spere că impactul taxei va fi mai mic decât cel iniţial.

Pe de altă parte, Martin Gruell, CFO al Raiffeisen Bank International, a spus că nu este în totalitate clar nici dacă taxa aferentă primului trimestru trebuie plătită. Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat de altfel ieri că dacă discuţiile pe tema modificării OUG 114 nu se finalizează până la finalul acestei luni, există soluţia de rezervă de a proroga termenul de aplicare până se termină discuţiile şi se definitivează textul ordonanţei.

Băncile ar urma să plătească peste 5 miliarde de lei în 2019, în condiţiile în OUG 114 ar rămâne în forma actuală.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO