Bănci și Asigurări

Jozef Síkela, Erste: Ne vom adapta la taxa bancară, dar vom vedea în viitor ce resurse de creştere vom aloca în pieţele unde suntem prezenţi; aceste măsuri nu fac altceva decât să slăbească poziţia României din interior

Jozef Síkela, Erste: Ne vom adapta la taxa bancară, dar...

Autor: Cristian Hostiuc

15.01.2019, 19:26 828

Jozef Síkela, membru în boardul Erste, responsabil pe partea de corporate banking, a declarat marţi după-amiaza la Viena, într-un panel de discuţii la Conferinţa Euromoney, că Erste se va adapta la taxa bancară şi la celelalte măsuri din România, dar va rediscuta alocările de resurse pentru creştere.

El a menţionat că aceste măsuri nu fac altceva decât să slăbească poziţia României din interior. El a dat ca exemplu faptul că în momentul în care Austria şi Ungaria au introdus taxe bancare, activitatea de creditare a avut de suferit.

Aceasta este prima poziţie oficială a unui membru din conducerea Erste, grupul austriac care deţine BCR, cea mai mare bancă din România, referitoare la taxa bancară dar şi la celelalte decizii luate de Parlament, care afectează băncile.

Erste e investit peste 4 miliarde de euro în achiziţia BCR şi nu şi-a retras banii atunci când a venit criza.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO