Bănci și Asigurări

JPMorgan, cea mai mare bancă americană, a raportat rezultate peste aşteptările analiştilor în T3

JPMorgan, cea mai mare bancă americană, a raportat...

Autor: Alex Ciutacu

13.10.2020, 15:34 334

JPMorgan Chase, cel mai mare grup bancar american, a raportat rezultate trimestriale care depăşesc consensul analiştilor din piaţă, potrivit CNBC.

Banca a raportat în T3 un profit de 9,44 miliarde dolari, adică 2,92 dolari per acţiune, depăşind estimările analiştilor intervievaţi de Refinitiv, de 2,23 dolari per acţiune.

Compania a înregistrat venituri de 29,94 miliarde dolari, cu circa 1,5 miliarde dolari peste aşteptările analiştilor din piaţă, un rezultat alimentat de o performanţă peste estimări a diviziei de tranzacţionare.

Cel mai important aspect din perspectiva pieţelor ţine de provizioanele băncilor americane legate de potenţialele incapacităţi de plată generate de situaţia sanitară. Mai exact, dacă acestea au fost nevoitea să formeze provizioane mai mici decât în trimestrele anterioare din 2020.

Acest lucru pare a fi valabil în cazul JPMorgan, cea mai mare bancă americană după active, care a format provizioane de 611 milioane dolari, în comparaţie cu un nivel de 10,5 miliarde dolari în trimestrul anterior.

Acţiunile JPMogan înregistrează o creştere de 1,5% pe bursa americană cu jumătate de oră înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO