Bănci și Asigurări

Judeţele la raport. Cât de puternice financiar-bancar sunt municipiul Bucureşti şi Ilfov

Judeţele la raport. Cât de puternice financiar-bancar...

Autor: Mircea Nica

20.11.2020, 11:00 601

♦ Bucureşti, inclusiv Ilfov, conduce detaşat topul creditelor acordate de bănci, şi topul depozitelor, fiind epicentrul businessurilor şi având cea mai mare concentraţie a populaţiei din România ♦ Soldul creditelor acordate populaţiei în Bucureşti şi Ilfov a ajuns în 9 luni din 2020 la 53,7 mld. lei, iar soldul creditelor corporate totaliza 51,6 mld. lei.

Bucureşti, capitala României, se află în frun­tea judeţelor din punct de vedere finan­ciar-bancar, cu un sold al creditelor acordate de bănci populaţiei şi companiilor, în lei şi va­lută, de 105,3 mld. lei la finalul primelor nouă luni din 2020, în creştere cu 5,6% faţă de perioada similară a anului 2019.

Şi pe partea de economisire Bucureşti (inclusiv Ilfov) este lider în top, depozitele pe segmentul retail şi corporate, în lei şi valută, totalizând 84,7 mld. lei, cu 18,8% mai mult faţă de finalul lunii septembrie din 2019, potrivit datelor BNR.

Bucureşti, inclusiv Ilfov, conduce detaşat topul creditelor acordate de către bănci la nivel naţional, având în vedere că este epicentrul business-urilor şi are cea mai mare con­centraţie a populaţiei din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO