Bănci și Asigurări

Judeţele, la raport. Companiile din judeţul Bacău au luat mai multe credite decât populaţia, în timp ce depozitele cresc semnificativ

Autor: Mircea Nica

18.12.2020, 19:30 198

♦ Soldul creditelor populaţiei în lei şi valută din judeţul Bacău a înregistrat o creştere uşoară, de doar 4,2%, la final de septembrie 2020, în timp ce soldul creditelor corporate în lei şi valută a crescut accentuat cu 11,9% faţă de septembrie 2019 ♦ Soldul depozitelor populaţiei şi companiilor din judeţ a crescut pe toate fronturile, cu ritmuri de peste 10%.

Judeţul Bacău, al 15-lea cel mai creditat ju­deţ la nivel naţional, avea la finalul pri­me­lor nouă luni din 2020 un sold al creditelor popu­laţiei şi companiilor, în lei şi valută, în va­loare de 4,5 mld. lei, cu 7,9% mai mult faţă de soldul de la finalul primelor nouă luni din 2019, potrivit datelor BNR.

Înaintea judeţului Bacău în clasamentul pri­vind cele mai creditate judeţe la nivel naţio­nal se află Bucureşti-Ilfov, Cluj, Timiş, Bra­şov, Constanţa, Iaşi, Dolj, Prahova, Argeş, Bihor, Sibiu, Mureş, Galaţi şi Arad. Soldul depozitelor bancare ale populaţiei şi companiilor din judeţul Bacău a ajuns la finalul primelor nouă luni din 2020 la o valoare de 11,9 mld. lei, cu 21,8% mai mult com­parativ cu soldul înregistrat la finalul aceleiaşi perioade a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO