Bănci și Asigurări

Judeţele, la raport. Creditele din judeţul Maramureş se menţin la un nivel scăzut, în timp ce companiile se orientează către depozite în valută

Autor: Mircea Nica

21.12.2020, 17:45 128

♦ Soldul creditelor populaţiei în lei şi valută din judeţul Maramureş era după nouă luni din 2020 de 1,86 mld. lei, în creştere cu 2,5% ♦ Soldul creditelor companiilor în lei şi valută în acelaşi interval a scăzut cu 1,6%, până la 1,65 mld. lei ♦ Soldul depozitelor populaţiei în lei şi valută a ajuns la 7,66 mld. lei, iar  depozitele companiilor au rămas în jur de 600 mil. lei, în creştere cu peste 40%.

Judeţul Maramureş, al 16-lea cel mai creditat judeţ la nivel naţional, a ajuns la o valoare a soldului creditelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, de 3,5 mld. lei, cu doar 0,6% mai mult la finalul primelor nouă luni din 2020, faţă de soldul înregistrat la finalul primelor nouă luni din 2019, potrivit datelor BNR.

Înaintea judeţului Arad în clasamentul privind cele mai creditate judeţe la nivel naţional se află Bucureşti-Ilfov, Cluj, Timiş, Braşov, Constanţa, Iaşi, Dolj, Prahova, Argeş, Bihor, Sibiu, Mureş, Galaţi, Arad şi Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO