Bănci și Asigurări

Jumătate din portofoliul grupului austriac VIG în România la nouă luni este format din asigurări RCA

Jumătate din portofoliul grupului austriac VIG în...

Autor: Anelis Baciu

23.11.2016, 00:02 135

Grupul austriac Vienna Insurance Group, cel mai mare grup străin din piaţa locală de asigurări, a vândut în intervalul ianuarie-septembrie a acestui an poliţe în valoare de 392 mil.euro, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioa­dă a anului trecut. Avansul pri­melor subscrise de VIG a încetinit, în con­diţiile în care după pri­mele şase luni creşte­rea la nivelul primelor brute subscrise era de 37%.

Cea mai mare parte a business-ului VIG în România, este con­cen­trat pe nişa asigurărilor auto obligatorii, RCA-ul ajunâng să reprezinte aproa­pe 50% din porto­fo­liul local al VIG la fi­nalul lunii septembrie, faţă de 34% în lu­na septembrie a anului trecut.

Rezul­tatele prezentate de VIG pentru pri­mele nouă luni ale anului cumulează afa­cerile Omniasig, Asi­rom şi BCR Asigurări de Viaţă, cele trei companii locale pe care le deţine.  Astfel, la finalul lunii septembrie VIG avea prime brute subscrise de 190 de milioane de euro pe RCA, cu circa 84% mai mult decât în aceeaşi pe­rioadă a anului trecut. VIG este asigu­rătorul local care a înregistrat cea mai mare creş­tere a subscrierilor din RCA în ultimul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO