Bănci și Asigurări

Jurnalistă din Grecia: Majoritatea bancomatelor sunt goale, dar oamenii încă stau la cozi

Jurnalistă din Grecia: Majoritatea bancomatelor sunt...

Autor: Andreea Neferu

29.06.2015, 14:41 6120

Grecii s-au înghesuit în ultimele ore să-şi scoată banii de la bancomate, formând cozi în aproape toate zonele ţării, a spus pentru ZF Symela Touchtidou, jurnalistă din Grecia care lucrează pentru Euronews.

“Cea mai mare parte a bancomatelor sunt acum goale, dar chiar şi aşa, oamenii încă stau la cozi. În Salonic spre exemplu, sute de pensionari stau în jurul sucursalelor de bănci şi aşteaptă ca bancomatele să fie realimentate, astfel încât să îşi poată retrage cei 60 de euro pe care au dreptul să îi scoată din bănci zilnic”, afirmă Touchtidou.

Ea adaugă că încă de azi dimineaţă grecii au făcut cozi la benzinării şi la supermarketuri pentru “a-şi face plinurile la maşină sau pentru a-şi umple frigiderele”, în contextul în care le este teamă că importurile vor fi oprite şi alimentele şi produsele de bază vor începe să fie din ce în ce mai greu de găsit. “ Pe de altă parte, oamenii de afaceri eleni pledează pentru responsabilitate şi prudenţă, cerând guvernului grec şi instituţiilor financiare internaţionale să găsească o soluţie cât mai repede, astfel încât referendumul de duminică să nu mai aibă loc”, afirmă Touchtidou. Ea adaugă că oamenii de business din Grecia consideră că situaţia se va agrava dacă limitările de retragere de capital vor continua şi săptămâna viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO