Bănci și Asigurări

Kiril Boshov, CEO, Euroins Insurance Group: Vom continua să capitalizăm Euroins România pentru a sprijini creşterea viitoare a companiei

Kiril Boshov, CEO, Euroins Insurance Group: Vom continua...

Autor: Mircea Nica

09.12.2022, 00:07 385

Euroins România, liderul pieţei RCA şi segmentului asigurărilor generale, merge înainte cu încă o majorare de capital de 100 mil. lei planificată pentru dezvoltarea companiei, iar strategia este în continuare orientată către zona non-RCA şi ca dovadă numărul poliţelor vândute a scăzut cu 12%, în timp ce alţi jucători RCA au absorbit cota de piaţă de peste 40% lăsată în urmă de City Insurance, a spus într-un interviu pentru ZF Kiril Boshov, CEO al Euroins Insurance Group (EIG), grupul bulgar din care face parte Euroins România.

„De la finalul lunii septembrie 2022, nivelul solvabili­tăţii Euroins România este de peste 140%, cel mai ridicat nivel din ultimii ani, ca urmare a îmbunătăţirii rezulta­telor. În industria de asigurări trebuie să te gândeşti me­reu pentru viitor. În acest business faci ceva azi, dar rezul­tatele le vezi în următorii ani. Vom continua cu capita­lizarea companiei pentru a sprijini creşterea viitoare a companiei. Nu facem capitalizarea pentru că are nevoie de capital astăzi. Trebuie să ne gândim pe termen lung. De aceea, acum vom capitaliza cu circa 100 mil. lei prin Euroins Insurance Group, cu capital venind atât de la Eurohold, cât şi de la BERD“, a explicat Kiril Boshov.

„Momentan, la nivelul EIG, facem a doua rundă de capitalizare cu BERD, aceasta făcând parte din înţelegerea pe termen lung semnat cu BERD în urmă cu mai bine de un an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO