Bănci și Asigurări

Kiwi Finance merge sa dea credite romanilor din Spania

12.03.2008, 17:22 51

Kiwi Finance, fosta Gemini Capital Consult - cel mai mare jucator de pe piata de brokeraj de credite - si-a planificat sa intermedieze anul acesta credite de pana la 50 de milioane de euro prin intermediul sucursalei care va fi deschisa in aprilie in Spania.
Pe piata locala, compania estimeaza ca va intermedia credite in valoare de 300 de milioane de euro.
Brokerul, care a fost preluat in vara trecuta de fondul suedez de investitii Oresa Ventures, este in plin proces de rebranding, ieri fiind lansat oficial noul brand, Kiwi Finance. Potrivit oficialilor companiei, investitiile pentru promovarea noului brand se vor ridica la circa un milion de euro.
Anul trecut, compania si-a consolidat pozitia de lider al pietei locale de intermediere de credite cu finantari intermediate in valoare de 162 de milioane de euro, respectiv mai mult cu 170% fata de 2006. Brokerul opereaza o retea teritoriala de noua sucursale pe piata locala, in luna aprilie urmand a fi deschisa prima sucursala externa a Kiwi Finance la Madrid.
"Prin deschiderea unei sucursale la Madrid ne adresam comunitatii de romani care muncesc in Spania si care vor sa faca investitii in Romania. In prima faza, finantatorii vor fi bancile romanesti pentru ca mai apoi sa incheiem parteneriate cu banci spaniole", a declarat Anamaria Rotar, chief operating officer la Kiwi Finance.
Alaturi de extinderea pe piata spaniola, Kiwi Finance va continua si dezvoltarea retelei locale, urmand sa inaugureze o sucursala in Slatina. In cele opt judete unde este prezent, brokerul detine o cota de 3% din piata, potrivit estimarilor companiei. Investitiile in extinderea retelei de sucursale vor atrage investitii de peste 500.000 de euro.
"Vrem sa facem din Kiwi Finance cel mai mare broker de credite si consilier de pe piata locala. In acest sens suntem dispusi sa investim sume importante in dezvoltarea companiei", a declarat Cornel Marian, director de investitii la Oresa Ventures Romania. Suedezii au preluat brokerul de credite pritr-o tranzactiei de 3 milioane de euro, care a presupus un schimb de actiuni si o majorare de capital, ponderile nefiind dezvaluite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO