Bănci și Asigurări

Kiwi Finance: O treime din creditele intermediate sunt de consum, iar 60% sunt pentru achiziţii ipotecare

Kiwi Finance: O treime din creditele intermediate sunt de...

Autor: Liviu Popescu

23.12.2015, 00:06 170

Kiwi Finance, cea mai mare companie locală de brokeraj de credite, a intermediat în primele nouă luni din acest an credite în valoare de aproximativ 300 mil. lei (echivalentul a 67 mil. euro), în creştere cu 45% faţă de acelaşi interval de timp de anul trecut, potrivit datelor furnizate de companie la solicitarea ZF. Creşterea în termeni nominali a fost de 95 mil. lei.

Ca structură, mai mult de jumătate, respectiv 60%, sunt credite intermediate pentru achiziţii ipotecare, în timp ce 29% sunt credite de nevoi personale. Restul de 11% reprezintă finanţările pentru companii.

Ca valoare nominală, împrumuturile intermediate pentru achiziţii ipotecare au însumat 180 mil. lei, urmate de cele pentru credite de nevoi personale, respectiv 87 mil. lei. Creditele intermediate pentru companii au însumat 33 mil. lei.

Împrumuturile de nevoi personale intermediate au crescut cel mai mult faţă de perioada ianuarie-septembrie 2014, potrivit Kiwi Finance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO