Bănci și Asigurări

KPMG: Vom căuta un alt auditor la Astra, aşa cum au cerut acţionarii

KPMG: Vom căuta un alt auditor la Astra, aşa cum au...

Autor: Anelis Baciu

15.10.2014, 00:01 693

Administratorul special al Astra Asigurări, compania de consultanţă KPMG Advisory, va face în perioada următoare demersurile necesare pentru a alege un nou auditor la Astra, altul decât Deloitte, aşa cum au cerut acţionarii asigurătorului. „În ceea ce priveşte alegerea unui alt auditor decât cel statutar vom face în perioada următoare demersurile necesare pentru a răspunde solicitării acţionarilor. Reamintim ca Deloitte Audit SRL a fost desemnat ca auditor statutar al societăţii de către acţionari în AGA din data de 12 mai 2014“, au declarat pentru ZF reprezentanţii KPMG. Acţionarii Astra, companie aflată în procedură de redresare financiară, au respins în adunarea generală care a avut loc săptămâna trecută situaţiile financiare pe anul trecut întocmite de administratorul special KPMG Advisory, motivând că pierderile sunt exagerate şi nu reflectă situaţia economică a societăţii.

Potrivit evaluărilor KPMG, Astra a înregistrat o pierdere netă record de 917 milioane de lei anul trecut. Pe lângă refacerea situaţiilor financiare, acţionarii Astra au cerut şi efectuarea unei noi auditări a situaţiilor financiare pe 2013 şi aprobarea auditării situaţiilor financiare la sfârşitul trimestrului al treilea aferent anului 2014 de către un alt auditor independent decât auditorul statutar Deloitte Audit SRL. KPMG nu a dorit să comenteze motivele care au stat la baza deciziilor acţionarilor Astra Asigurări. Astra Asigurări, companie controlată indirect în proporţie de 99% de omul de afaceri Dan Adamescu, se află sub administrarea specială a KPMG din luna februarie a acestui an. Potrivit planului de redresare propus de KPMG şi aprobat de ASF, Astra are nevoie de o majorare de capital de 490 de milioane de lei până la finalul anului. Până în prezent, acţionarii companiei au adus 65 de milioane de lei la capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO