Bănci și Asigurări

Kredyt Inkaso a ajuns la un portofoliu de neperformante de 600 mil. €

Andrei Mocanu, Kredyt Inkaso: Piaţa este foarte dinamică şi lunar există două-trei proiecte de cesiune de creanţe.

Andrei Mocanu, Kredyt Inkaso: Piaţa este foarte dinamică şi lunar există două-trei proiecte de cesiune de creanţe.

Autor: Ciprian Botea

08.06.2015, 00:06 633
Compania locală de recuperare de creanţe Kredyt Inkaso, subsidiară a grupului polonez cu acelaşi nume, şi-a dublat portofoliul de credite neperformante administrate în ultimul an, până la 600 mil. euro. Com­pania a intrat pe piaţa românească  în ianuarie 2013 şi a ajuns să deţină circa o treime din portofoliul total de neperformante al grupului polonez.
 
„În ultimul an, cel mai mult am cum­părat credite corporate şi IMM (ale firmelor de talie mică  şi medie - n. red.). Pe corporate considerăm că preţul este corect, în timp ce pe retail competiţia este foarte mare şi creditele negarantate au ajuns să fie mai scumpe decât cele garantate. Piaţa este dinamică şi lunar există două-trei proiecte de cesiune de creanţe; inclusiv băncile greceşti, care până acum nu prea vindeau, au început să-şi vândă din neperformante“, a declarat într-un interviu pentru ZF Andrei Mocanu, directorul general al Kredyt Inkaso.
 
Băncile  locale au început anul trecut, la presiunea Băncii Naţionale, un amplu proces de cură­ţare a portofoliilor de credite neperformante. Astfel, rata de neperformanţă a scăzut de la peste 20% în primăvara anului trecut la sub 14% în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO