• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Bănci și Asigurări

Kredyt Inkaso vrea să ajungă să administreze un portofoliu de credite neperformante de un miliard de euro anul viitor

Kredyt Inkaso vrea să ajungă să administreze un portofoliu de credite neperformante de un miliard de euro anul viitor

Andrei Mocanu, directorul general al Kredyt Inkaso: Gradul de recuperare a creditelor firmelor în insolvenţă este foarte redus, mai ales pe credite negarantate, unde gradul de recuperare este de sub 2% din valoarea nominală a datoriei.

Autor: Andra Oprescu

17.11.2014, 00:08 492

Compania de recuperare creanţe Kredyt Inkaso, deţinută de grupul polonez cu acelaşi nume, intenţionează să-şi dubleze portofoliul de credite neperformnate administrate în următorul an, până la nivelul de un miliard de euro, potrivit lui Andrei Mocanu, directorul general al companiei.

Kredyt Inkaso este prezentă pe piaţa locală din ianuarie 2013, iar în prezent a ajuns să administreze creanţe de circa 500 de milioane de euro. Majoritatea creanţelor sunt credite negarantate ale persoanelor fizice, iar aproximativ o treime sunt credite corporate şi ale firmelor mici şi mijlocii.

Mocanu spune însă că băncile au început de anul acesta să scoată la vânzare tot mai multe credite garantate ale companiilor. „Din păcate, foarte multe firme mici şi mijlocii intră în default. Noul model de business al băncilor ar trebui să promoveze educaţia financiară. Pentru pro­ducători ar trebui găsită o soluţie de finan­ţare, aici e marea problemă“, afirmă el.

Mocanu a adăugat că gradul de recuperare a creditelor firmelor în insolvenţă este foarte redus, mai ales pe credite negarantate, unde gradul de recuperare este de sub 2% din valoarea nominală a datoriei. Băncile au în portofolii, creditele neperformante acordate firmelor ajunse în insolvenţă de 3,3 miliarde de euro.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: