Bănci și Asigurări

KRUK: Datoriile neperformante deţinute de băncile româneşti s-au ridicat la 3,4 mld. euro în 2021. Pe piaţa românească au fost vândute portofolii negarantate din zona de retail şi corporate cu o valoare nominală de 339,5 mil. euro

KRUK: Datoriile neperformante deţinute de băncile...

Autor: Mircea Nica

29.06.2022, 16:45 133

♦ Valoarea sumelor recuperate în 2021 de KRUK a ajuns la 119,9 mil. euro la nivel de grup ♦ Valoarea contabilă a portofoliilor achiziţionate era de 188,2 mil. euro ♦ Portofoliile româneşti au reprezentat în total 17% din valoarea contabilă a tuturor portofoliilor deţinute de Grupul KRUK.

Datoriile neperformante deţi­nute de băncile româneşti s-au ridicat la 3,4 mld. euro anul trecut, în timp ce pe piaţa românească au fost vândute portofolii negarantate din zona de retail şi corporate cu o valoare nominală de 339,5 mil. euro, potrivit informaţiilor transmise de repre­zentanţii KRUK.

„Bugetul de investiţii pentru piaţa din România permite achizi­ţionarea tuturor portofoliilor care contribuie la obiectivul de profita­bilitate. Totodată, acest buget este conceput pentru a contribui activ şi în mod semnificativ la echilibrul finan­ciar şi sustenabilitatea sistemului bancar, precum şi a sectoarelor de telecomunicaţii sau utilităţi“, au declarat oficialii KRUK despre planurile pentru acest an.

De asemenea, KRUK intenţio­nează să accelereze transformarea digitală în 2022 şi va investi în continuare în îmbunătăţirea solu­ţiilor online de plată, automati­zarea proceselor şi creşterea eficienţei operaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO