Bănci și Asigurări

Kruk România a gestionat în primul trimestru circa 1,2 milioane de creanţe

Kruk România a gestionat în primul trimestru circa 1,2...

Autor: Simona Tatu

15.06.2017, 00:05 290
Kruk România administra la finalul primului trimestru din 2017 un număr aproximativ de 1,2 milioane de creanţe care au avut o valoare nominală totală de 13,3 miliarde de lei (2,9 mld. euro). Din totalul de creanţe, 96% aparţin persoanelor fizice şi au avut o valoare de 11 miliarde de lei, potritiv datelor companiei.
 
„La sfârşitul primului trimestru din 2017 am avut de administrat un total de aproximativ 1,2 milioane de creanţe în valoare totală de circa 13 milioane de lei. Majoritatea creanţelor aparţin persoanelor fizice, dar consider că piaţa tranzacţiilor din zona creanţelor corporate creşte şi este o tendinţă care se menţine“, a spus Tomasz Ignaczak, directorul general al recuperatorului de creanţe Kruk România.
 
Vârsta medie a persoanelor fizice cu datorii administrate de Kruk este de 47 de ani, iar cele mai multe creanţe ale acestora provin de la instituţiile bancare, urmate de companiile de telecomunicaţii.
 
Valoarea medie a creanţelor persoanelor fizice ad­ministrate de Kruk România la nivel naţional este de 6.029 de lei. Cea mai mare valoare medie a creanţelor a fost înregistrată în Dobrogea (14.258 de lei), iar cea mai mică în Muntenia (1.090 lei), a mai precizat oficialul Kruk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO