La ce să ne aşteptăm de la Banca Transilvania în acest an

13 ian 2016 Autor: Claudia Medrega

Omer Tetik, 42 de ani, a preluat în primăvara anului 2013 conducerea executivă a Băncii Transilvania. El este unul dintre „veteranii“ expaţi din sistemul bancar românesc.

Banca Transilvania (BT), cea mai mare instituţie de credit cu capital românesc şi cu o capitalizare bursieră de circa 7 mi­liar­de de lei, va face un nou plan de afaceri, cu creştere anuală de 7-8% şi poate să opereze o nouă achiziţie în acest an după preluarea Volksbank, dar va urmări şi menţinerea băncii pe profit.
 
Banca este acum pe locul trei în sistemul bancar, iar după finalizarea procesului de preluare a Volksbank îşi păstrează poziţia, însă se apropie de locul doi ocupat de BRD-SocGen.
 
Strategia Băncii Transilvania vizează atât o creştere organică, dar „mai profita­bi­lă“, cât şi noi achiziţii. Iar în 2016 sigur va „mai cumpăra ceva“, după cum a declarat pentru ZF Omer Tetik, directorul executiv al băncii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.01.2016

 
Cuvinte cheie:
Banca Transilvania
, crestere
, mentinere
, profit
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide