Bănci și Asigurări

La ce să ne aşteptăm de la UniCredit în acest an

Răsvan Radu conduce UniCredit Bank de circa un deceniu

Răsvan Radu conduce UniCredit Bank de circa un deceniu

Autor: Claudia Medrega

07.01.2016, 00:00 838

Răsvan Radu, preşedintele executiv al UniCredit România, aflat de circa un deceniu la conducerea băncii, poate să intre în piaţă la deal-uri dacă vrea să câştige cotă de piaţă şi să urce în top, să cureţe în continuare bilanţul de credite neperformante şi să avanseze pe partea de creditare corporate.

UniCredit Bank, al cincilea jucător din sistemul bancar, se uită la oportunităţile de achiziţii existente în piaţă şi are şi resurse pentru potenţiale achiziţii.

De altfel, chiar Răsvan Radu a spus că modelul de creştere organică bazată pe extinderea propriului business şi a bazei de clienţi nu mai este viabil pentru bancheri, deoarece vine la pachet cu costuri operaţionale foarte mari.

UniCredit are experienţă în sfera fuziu­nilor şi achiziţiilor pe piaţa locală. Ultimele tranzacţii au fost cele prin care UniCredit a cumpărat în 2013 portofoliul de retail al băncii locale a britanicilor de la RBS, iar  în 2014 a preluat şi portofoliul corporate al acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO