Bănci și Asigurări

Laurenţiu Mitrache şi Bogdan Neacşu au preluat conducerea executivă a CEC Bank, după obţinerea aprobării BNR şi semnarea contractului de mandat cu principalul acţionar, Ministerul Finanţelor

Laurenţiu Mitrache şi Bogdan Neacşu au preluat...

Autor: Cristian Hostiuc

24.12.2018, 15:30 3754

Laurenţiu Mitrache şi Bogdan Neacşu au preluat conducerea executivă a CEC Bank după obţinerea aprobării BNR şi semnarea contractului de mandat cu principalul acţionar, Ministerul Finanţelor. 

Laurenţiu Mitrache a preluat poziţia de director general (CEO), iar Bogdan Neacşu este prim-vicepreşedinte (Deputy CEO), fiind cea mai importantă schimbare în conducerea executivă a CEC Bank din ultimul deceniu.

CEC Bank a fost condusă din 2007 până în toamna anului 2008 de Radu Gheţea, care a deţinut funcţia de CEO şi preşedinte al Consiliului de administraţie. 

În urma modificărilor din statulul CEC Bank, cele două funcţii au fost despărţite, iar Radu Gheţea a preluat poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, urmând ca Laurenţiu Mitrache să fie CEO. 
 
Bogdan Neacşu a preluat poziţia deşinută de Andrei Stamatian, ca prim-vicepreşedinte. 
 
Astfel, Mihaela Popa, cea care a asigurat interimatul ca CEO în ultimele două luni a rămas vicepreşedintele băncii. 
 
Ministerul Finanţelor a mai operat o modificare, respectiv Vasile Bleotu care va prelua funcţia de vicepreşedinte al băncii în locul lui Gheorghe Carabasan. 
 
Laurenţiu Mitrache a fost o surpriză pentru poziţia de CEO al CEC Bank. Al are o istorie de peste 30 de ani în sistemul bancar, lucrând la BRD din 1983 până în 1997, pentru ca ulterior să devină director general adjunct la Demirbank România.
 
În 2000 acesta a preluat conducerea Volksbank România, un grup austriac care în 2008, înainte de criză, ajunsese numărul trei în România, după o creştere explozivă şi agresivă pe piaţa creditelor imobiliare. În anul 2006, Mitrache a preluat funcţia de CEO la Leumi Bank, funcţia pe care a deţinut-o până în decembrie 2015. 
 
În ultimii doi ani, el a fost CEO al Federaţiei Români de Tenis. 
Bogdan Neacşu şi-a început cariera bancară la BNR în Direcţia de Supraveghere, pentru ca mai târziu să lucreze pentru BRD, Volksbank România şi Patria Bank. 
 
CEC Bank este a şaptea bancă din România, având cea mai extinsă reţea de sucursale cu peste 1.000 de unităţi, dintre care jumătate sunt în mediul rural. 
 
CEC bank are o cotă de piaţă de 7,4%, cu active de 6,8 miliarde euro.
 
În acest an, CEC Bank estimează că va obţine un profit brut de peste 100 de milioane de euro.
 
Noua taxă bancara introdusa de guvernul PSD va mânca o buna parte din profitul băncii
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO