Bănci și Asigurări

Leasingul este din nou pe val în asigurări: plus 30% la vânzări

François Coste, CEO al Groupa­ma: Ne aşteptăm la creştere în continuare. Fotograf: Răzvan Lupică

François Coste, CEO al Groupa­ma: Ne aşteptăm la creştere în continuare. Fotograf: Răzvan Lupică

Autor: Anelis Baciu

31.07.2015, 00:07 1153

Vânzările de poliţe de asigurări legate de contracte de leasing încep să recupereze din terenul pierdut în perioada crizei, în condiţiile în care au ajuns să înregistreze creş­teri şi de 30% în prima parte a anului, arată datele culese de ZF de la asigurătorii mari din piaţă.

Mai mult, executivii din asigurări se aşteaptă la continuarea creşterii şi în perioada următoare.

„Pieţele de leasing financiar şi leasing operaţional sunt în creştere, fapt care stimulează şi vânzările de asigurări pentru bunurile achiziţionate astfel. Ne aşteptăm la creştere în continuare“, a declarat pentru ZF François Coste, CEO al asigurătorului francez Groupa­ma. Leasingul a adus 15% din vânzările Groupama din acest an, echivalentul a 60 mil. lei, în creştere cu 12% faţă de anul trecut.

Pentru bunurile cumpărate în leasing încheierea unei poliţe de asigurare este obligatorie. Un avans de 33% al vânzărilor prin leasing a fost raportat şi de Omniasig în primele cinci luni ale acestui an, însă pentru întregul an compania estimează o creştere de 25%.

Piaţa de leasing a reuşit să-şi revină din convalescenţa în care a intrat în anii de criză, iar în primele trei luni din acest an companiile au finanţat active de 350 mil. euro, cu 13% peste nivelul din 2013. Finanţările pentru achiziţia de vehicule reprezintă în continuare destinaţia a circa trei sferturi din fondurile puse la bătaie de firmele de leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO