Bănci și Asigurări

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea fi pusa in aplicare de la 1 iulie

17.05.2010, 11:16 147

Prima polita de asigurare obligatorie a locuintelor ar putea fiemisa in luna iulie, demers conditionat insa de semnareacontractului de reasigurare, a declarat, luni, Radu Mustatea,membru in Consiliul de Administratie al Pool-ului de Asigurareimpotriva Dezastrelor (PAID), informeaza Mediafax Business.

"Este posibil ca PAID sa emita prima polita in luna iulie,probabil cu 1 iulie. Totusi, emiterea primei polite esteconditionata de incheierea contractului de reasigurare, care deja afost creionat in linii mari", a spus Mustatea, care este directorulgeneral al Astra Asigurari.

PAID a inceput discutiile cu brokerii de reasigurare Willis,AON, Guy Carpenter, Stellar Re si RFIB. Ultimul s-a retras de lanegocieri.

Societatea care va emite politele de asigurare obligatorie alocuintei a fost infiintata in septembrie 2009, cand 13 asiguratoriau semnat actele de constituire a Pool-ului, aportul acestora lacapitalul social al asiguratorului fiind de 4,545 milioane de euro(19,34 milioane lei).

Cu o participatie de 15% s-au inscris Astra, Clal Romania siGroupama Asigurari. ABC Asigurari, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig,City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins (fosta Asitrans),Generali si Grawe Romania s-au inregistrat, fiecare, cu oparticipatie de 5,5%. Mai multe despre legea asigurarii obligatorii alocuintei cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO